Akne on laialdaselt levinud probleem, millega ei võitle vaid teismelised, aga ka paljud täiskasvanud. Kuigi akne põhisüüdlasteks on hormoonid ja geenid, siis ka toitumine võib anda suuri muutusi.
Arst hoiatab: toidud, mis tekitavad aknet
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Douglas Grose rõhutab, et ravides aknet, tuleks tähelepanu pöörata ka toitumisele. 48 aastat arstina nahaprobleeme ravinud, tõdeb ta kurbusega, et meditsiin toitumise osatähtsust ravis ei tunnusta. Küll aga jagab tema enda patsientidele soovitusi ka toidulaua jaoks.
Grose sõnul peaksid akne käes kannatavad inimesed vältima suhkrut ja tugevalt töödeldud toite. Köögist peaks eemale hoidma karastusjoogid, suhkrused hommikuhelbed ja saia. Hoiduma peaks süsivesikutest. Grose lisab, et aknevabaks nahaks võiks toidulaualt eemal hoida ka tervavilja-põhiseid toite, näiteks küpsised, sai, pasta, kirjutab DailyMail.