Fotod: vaata, mis tingimustesse on surutud linnanoored, kel oma koduks raha napib

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minimaja ja selle elanik.
Minimaja ja selle elanik. Foto: Rick Wilking / Reuters / Scanpix

Uus täiskasvanute põlvkond on seisus, kus linna oma mõistliku suurusega kodu soetamine käib neil üha rohkem üle jõu. See on tekitanud olukorra, kus kodusid soetatakse õige veidratesse kohtadesse.

Kogu maailmas on kinnisvarahinnad tõusuteel ja kui veel mõned aastad tagasi olid ekstreemselt tagasihoidlikud elamistingimused iseloomulikud vaid Aasia suurlinnade elanikele, siis tänaseks on see uus reaalsus ka näiteks Ameerikas oma elu peale siirduvatele noortele, vahendab Business Insider. 

Korraliku suurusega korterite hinnad on nii krõbedad, et noored ei jaksa neid endale soetada ega üüridagi. Linnast ära ei soovita aga kolida, ka äärelinna mitte, sest nii töö- kui eraeluga seonduv on nende jaoks just kesklinnaümbrusesse koondunud. 

Seega ei jää üle muud kui tugevalt taandada oma nõudmisi elupaigale. Üha rohkem näeb säärast praktikat ka Eestis, kus oma elu alustavad noored jaksavad üürida või osta vaid kööktubasid või on sunnitud aastateks ühiskorteritesse või vanemate tiiva alla jääma.

Välismaal on alternatiive aga rohkem: kodudeks ehitatakse ümber minikaubikuid, renditakse tilluke maatükk kellegi tagaaias ja püstitatakse sinna minimaja. Ameerikas on menukas ka programm, mis viib kokku üksildased elamispinnaga vanainimesed ja koduotsinguil noored - vanurid saavad seltsi, noored elamispinna.

Tõenäoliselt kõige ekstreemsem on näide mehest, kes ehitas oma tillukese elamise sõbra korteri elutuppa. 

Vaata noorte elamistingimusi SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles