Kaltsiumi saamiseks ei pea vaid piima jooma, seda saab ka mujalt.
Kümme taimset toitu, milles on palju kaltsiumit
Me kõik oleme kuulnud, et kaltsiumi saamiseks tuleb juua piima, sest see hoiab luud tugevana ja aitab ennetada osteoporoosi. Peale selle on aga kaltsiumit vaja ka verehüübe, lihaskontraktsiooni ja südame tervise hoidmiseks.
Kes piima ei taha, peaks jälgima, et tema toidulaual oleks selliseid toitusid, mis piisavalt kaltsiumi sisaldavad. Redbook toob välja kümme sellist sööki, milles on väga palju kaltsiumit.
Tofu – lisa seda smuutisse, vokiroogadesse või prae niisama pannil.
Viigimarjad – peale kaltsiumi on viigimarjas ka tublisti rauda ja magneesiumi.
Artišokk – ühes suures artišokis on 71 mg kaltsiumit.
Mustad oad – peale selle on neis ka kõvasti kiudaineid ja valku.
Amaranth – selles iidses teraviljas on veel palju valke ja vitamiine.
Lehtkapsas – selleks, et kaltsium paremini imenduks, söö koos lehtkapsaga C-vitamiini sisaldavat toitu (näiteks sidrunimahla).
Brokoli – kaltsiumi kättesaamiseks toidust on brokoli söömine palju kasulikum kui piima joomine.
Mandlid – mandlites on väga palju kaltsiumi, aga lisaks on neis hea kogus valku.
Chia-seemned – väikesed, aga väga võimsad seemned sobivad nii salatitesse, smuutidesse kui pudingisse.
Paksoi – ühes paksoi peas on umbes 882 mg kaltsiumit.