Tallinna uusehitised jõudsid Baltimaade kinnisvaraprojektide konkursil esiviisikusse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meerhof maja.
Meerhof maja. Foto: Metro Capital

Mai lõpuks selgitavad Baltikumi kinnisvarafirmade liidud välja möödunud aasta võiduprojektid. Viie parima seas on ka kaks Eestis kerkinud uusarendust.

Eesti kinnisvaraarendusettevõtte Metro Capital kaks arendusprojekti, Meerhof 2.0 ja Kiikri Residentsid, valiti kinnisvaraarendajatest ja arhitektidest koosneva ekspertžürii poolt kodude kategoorias Baltimaade kinnisvaraauhindade parima viie sekka. Kategooria tähistab uusi arendusi, mis pakuvad parimaid elamisvõimalusi, olles samal ajal energiatõhusad, originaalsed ja esteetiliselt kaunid.

Edu tagab harmoonia ümbritseva keskkonnaga

Eduka elamuprojekti võtmeks on selle oskuslik integreerimine ümbritseva naabruskonnaga. Konkursi nominente hinnati järgmiste kriteeriumite järgi:

  • innovatsioon ja disain, mis näitab uusi ideid, lähenemisviise või täitmismudeleid, mis suurendavad projekti elanike jaoks atraktiivsust, tõhusust ja väärtust seoses oma keskkonna, avaliku ja meedia tunnustamist, jätkusuutlikkust;
  • asukoht ja ligipääsetavus, mis näitab tõhusat kohapealset valikuvõimalust, infrastruktuuri, transpordiühendust jne;
  • ehitusprotsessi kvaliteet ja täpsus.

«See on suurepärane saavutus, sest minu teada on viie hulka kahe projektiga jõudmine esmakordne – või siis vähemalt harukordne. Kui arvestada kolme riigi elukondliku kinnisvaraprojektide kogumahtu, siis on see ühe firma tegemistele ikka väga väärikas tunnustus,» märkis Metro Capitali juhatuse esimees Ain Kivisaar.

Metro Capitali juhatuse esimehe sõnul oli Baltikumi elamuehituse viie parima hulka jõudmiseks vajalik ehitada tehnoloogiliselt täiuslik maja, mis sobib keskkonda nii logistiliselt kui ka arhitektuuriliselt. «Metro Capitali arendatud kortermajad erinevad turul pakutavast tavakaubast selgelt kliendile orienteerituse tõttu. Erinevalt valdavalt suurte ehitusfirmade loodud toodangust, kus peamine fookus on ehitushinna minimeerimisel, kasutame meie palju kliendisõbralikumaid ning seetõttu ka kallimaid lahendusi,» ütles Kivisaar.

Kiikri Residentside ning Meerhof 2.0 hooned on tehnoloogiliselt tõepoolest väga kõrgel tasemel: kasutusel on targa kodu lahendused, parimad soojustagastusega ventilatsioonisüsteemid ning paljud väiksemad igapäevaelu mugavaks muutvad tehnilised lahendused. Hoone projekteerimisse on lisaks kaasatud ka professionaalsed akustikud, et tagada hoone normidest kõrgem helipidavus. 

Baltic Real Estate Awards 2018 ehk Baltikumi kinnisvaraauhindade võitjad kuulutatakse välja 24. mail. Lisaks elamuehitusele kuulutatakse välja võitjad ka ärihoonete, hotellide, kaubanduskeskuste kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles