48 tunniga kerkiva soodsa maja kokkupanemisega saab hakkama igaüks (7)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brikawood

Prantsuse firma Brikawood on loonud maja, mis käib kokku nagu LEGO-ehitis: üksteise otsa laotud klotsidest. Erinevus on, et klotsid on puidust ja nende abil valmib päris ehtne elumaja.

Puidust klotsid laotakse üksteise otsa ja taotakse haamriga tugevalt oma kohale. Majaseinte püstitamiseks on vajalik vaid üks tööriist: haamer, soovitavalt kummihaamer.

Klotsid on seest tühjad, mis tähendab, et välis- ja siseseina vahele jääb piisavalt ruumi soojustusele. Kuna tegemist on ökomajaga, on ka soojustus sedasorti: kasutatakse puiduhaket, mis valatakse seina kerkides jupphaaval seina sisse.

Brikawoodi tegijad lubavad, et sel moel soojustatud maja on väga soojapidav ja vähendab tugevalt küttekulusid.

Olenevalt maja suurusest kerkib see vaid keskmiselt paari ööpäevaga. Brikawood saadab oma tooteid kõikjale üle maailma, kuid hetkel peavad väljaspool Prantsusmaad elavad inimesed arvestama, et maja tuleb ise kokku panna. Midagi keerulist selles aga pole.

Majade hinnad algavad 25 000 eurost.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles