On kaks võimalust: minna metsa ja tuua metsaköök koos esimese kevaderohelisega tuppa, või vastupidi, võtta priimus metsa kaasa ja nautida kulinaarseid rõõme seal. «Metsaköögi» raamatu autorid Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak eelistavad igal juhul viimast.
Tellijale
Esimesed metsa maitsed
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on metsahoolikutele kõige magusam aeg: heleroheline ja vidistav, lõhnav ja ärev. Mõni nädalavahetus, ja möödas see ongi. Nii et minge metsa, soovitavad "Metsaköögi" autorid Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak kõigile.
«Korjake jänesekapsast, noort krussis naati ja nõgest, karulauku, kuusevõrseid, pisikesi kortslehti, nurmenuku lehti ja õisi – varred on mürgised. Noppige kohe kuhjaga, sest kui näiteks umbrohu pannile paned, tõmbub see krimpsu ja pisikeseks,» utsitavad naised. Muide, neile, kellele värske metsarohelise maitse esimese hooga ei istu, võiks algatuseks ja harjutamiseks seda praadida ohtras võis, maitsestada soola ja sidrunimahlaga – tulemus saab väga hõrk, kõneleb nende kogemus.