Ekspert õpetab, kuidas õigesti sushit süüa

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cseh Ioan / PantherMedia / Cseh Ioan

Sushi on saavutanud suure populaarsuse pea kõikjal maailmas. Paljud sushisõbrad on õppinud ära pulkade kasutamise, kuid kas sushit osatakse ka õigesti süüa? Jaapani staarkokk Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa õpetab, kuidas õigesti sushit süüa.

Wasabi

Paljud inimesed panevad sushile wasabit rohkem kui vaja oleks. Tegelikult peaks wasabit panema kala ja riisi vahele, mistõttu selle kuhjamine ei ole kunagi olnud wasabi eesmärk.

Sashimi

Matsuhisa soovitab kasta sashimi esmalt sojakastmesse ning alles siis lisada kala keskele natukene wasabit. Seejärel tõstetakse sashimi pulkade abil üles, et üleliigne sojakaste sealt ära tilguks.

Nigiri

Toores kala riisipadjal. Matsuhisa on selle söömise osas väga konkreetne. Esiteks, ta kasutab pulki, et pöörata sushitükk külili. Seejärel tõstab ta nigiri külili sojakastmesse. Seejärel keerab ta sushitüki sojakastmes nii, et kala jääb kastmesse, riis aga kuivaks. Pärast nigiri söömist, võtab ta peale tüki ingverit, et puhastada enda maitsemeeli.

Sushirull

Staarkokk mainib, et selle sushitüki osas pole mingit muud valikut, kuidas seda süüa. Sojakastmesse peaks kastma vaid väikese osa riisist ning seejärel selle ühe ampsuga ära sööma. Kokk usub, et sushielamuse puhul peaks alustama enda söögikorda kergemate ampsudega ning jätma toekamad sushitükid lõppu.

Allikas: Independent

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles