Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Proovi ka! Taimetarga petersellipesto

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Olga Sergeeva / PantherMedia / Olga Sergeeva/Scanpix

Üks hea ja väga kasulik kevadine amps!

Vaja läheb:

  • 1 suur kimp värsket peterselli (u 100 g), hakkida.
  • 1 -2 küüslauguküünt, hakkida.
  • 1/2 tassitäit hakitud kreeka pähkleid (või seedermänniseemneid)
  • 1/2 tassitäit riivitud parmesani juustu
  • 1/2 tassitäit seedriõli (võib asendada mõne teise kvaliteetse õliga)

Valmistamine:

Sega köögikombainis või mikseris ürdid ja pähklid. Lisa vähehaaval õli ja jätka segamist, kuni saad soovitud tihedusega massi. Lisa riivitud juust ja jätka segamist, vajadusel lisa veel õli, kuni segu on ühtlane. Pane kaanega klaaspurki, külmkapis säilib kuni nädala. Sobib väga hästi leivakatteks, pastakastme asendajaks ja on niisamagi väga hea ja kasulik kevadine amps.

Märksõnad

Tagasi üles