Eesti aiapidajad on avastanud soodsa võimaluse taimede soetamiseks (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseistikud puukoolis.
Kuuseistikud puukoolis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuna Eestis kipuvad istikute ja taimede hinnad üsna kõrged olema, on eestlased leidnud suurepärase lahenduse, kuidas pisut raha säästa.

Nimelt käiakse kõike vajalikku hankimas, nagu ikka, lõunanaabrite juurest Lätist. Pole vist midagi, mis sealt soodsamalt kätte ei tuleks: nii naps, ehitusmaterjalid kui ka taimed iluaeda. 

Harjumaal äsja valminud majale tänavu esimest aastat aeda kujundav Katre on üks neist, keda Läti soodsamad hinnad üle piiri sõitma meelitavad. «Kui mul oleks vaja üht-kaht taime, siis ma kindlasti ei hakkaks seda käiku ette võtma, aga mul on vaja teha terve aed. Siis tuleb sääst juba väga suur ja reis tasub igal juhul ära,» ütleb ta. 

Esimest käiku plaanibki naine sellele nädalavahetusele, kui Siguldas toimub taimelaat. «Räägitakse, et seal on hinnad soodsamad kui Eesti alternatiividel. Võtan sõbranna kaasa ja paari teise sõbranna soovinimekirja ka. Lähme kaubikuga ja usun, et see tasub ära küll,» ütleb ta. 

Juba aastakümneid iluaeda pidav Külli on samuti veendunud Lätis-käija. «Korra hooaja jooksul ikka. Minu lemmik on Baltezere puukool, seal on head hinnad ja lihtsalt silmale ka ilus vaadata,» sõnab naine. 

Külli teab, et lisaks taimedele tuuakse Lätist ja ka Venemaalt kasvuhooneidki, viimased pidid just Venemaal olema eriti vastupidavad. Ja taimejahil käiakse Poolaski - seal pidid hinnad võrreldes Lätiga veelgi odavamad olema. 

«Eesti hinnad on liiga kõrged. Võetakse punti, käiakse kambakesi, ostetakse mitme inimese asjad, siis tasub see käimine ära,» ütleb Külli.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles