Toidublogija Kadri Raig tutvustab oma mõnusaid hommikusöögimuffineid. Kui tahad, et need magustoidumõõdu välja annaksid, siis lisa igaks juhuks pisut suhkrut.
Retseptisoovitus: vegan šokolaadimuffinid
Kuivained:
- 1,5 dl täistera kaerajahu
- 1 dl nisujahu
- Suts soola
- 0,5 dl magustamata kakaod
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 60 g hakitud 80-protsendilist šokolaadi
Vedelad ained:
- 2 suurt või 3 väiksemat banaani (kooritud kaaluks sain 264 g)
- 5 datlit
- 1 tl vaniljepastat
- 1 dl 100-protsendilist maapähklivõid
- 1 dl vett
- 1 spl rapsiõli
Kreem:
- 1 suurem banaan
- 50 g 100-protsendilist maapähklivõid (suts üle 0,5 dl)
- 30 g sulatatud 80-protsendilist šokolaadi
Eelsoojenda ahi 180 kraadini ja säti paberümbrised muffinivormi.
Sega ühes kausis omavahel kokku kõik kuivained.
Teises kausis surista saumikseriga banaan ühtlaseks ning sega sinna juurde kõik ülejäänud vedelad ained.
Nüüd sega mõlema kausi sisu omavahel kokku ning sega ainult nii palju, et kõik on omavahel segamini ning mitte sekunditki rohkem.
Jaga segu võrdselt minimuffini vormide vahel nii, et vormid on umbes täpselt ääreni täidetud ning küpseta neid umbes 20 minutit.
Võta ahjust välja ja valmis nad ongi. Kui soovid, siis söö soojalt, aga paremad on need järgmisel päeval jahtununa, mil saad neile ka kreemi peale pritsida.
Kreemi jaoks surista banaan sodiks, lisa pähklivõi ning sulatatud šokolaad ja sega kõik hästi ühtlaseks kreemiks.
Kaunista jahtunud muffinid kreemiga kasutades kas pritskotti või tavalist lusikat.
Kui küpsetad suuremaid muffineid, siis peaks küpsetusaega pisut pikendama. Täpset aega on raske ette ennustada, aga katseta vahepeal puust tikuga - kui see peaaegu puhtalt muffini seest välja tuleb, siis on õige aeg need ahjust välja võtta.