Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kevadine sparglipirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Kadri Raig

Just praegu on sparglivarred kõige paremad – mahlased, krõmpsud, kergelt pähklised ja lihtsalt väga maitsvad. Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas neist pirukat teha.

Tainas

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 dl maisijahu
  • 0,5 tl soola
  • 70 g võid
  • 1 munakollane
  • (vajadusel 1 spl külma vett)

Täidis

  • 250 g sparglit
  • 5 muna (võimalikult vabalt ringi jooksnud kanadelt)
  • 2 spl misopastat
  • Soola ja pipart

Alusta taignast - sega omavahel kokku jahud ning sool, tükelda juurde külm või ning näpi kõik kiiresti sõrmedega ühtlaseks puruks. Seejärel sega juurde munakollane ning suru tainas ühtlaseks palliks kokku. Kui see ei õnnestu, siis lisa ka pisut jääkülma vett. Tainas jääb üsna mure, aga seisab pallina koos.

Suru tainas kohe ühtlaselt vormi põhja. Rullida seda tainast väga ei kannata, aga püüa saada nii ühtlane tainas, kui võimalik.

Pane vorm vähemalt 10 minutiks sügavkülma. Soojenda ahi 200 kraadini ning kui temperatuur saavutatud, siis küpseta tainast umbes 15 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Sega omavahel kokku munad ja misopasta ning maitsesta soola-pipraga.

Spargel tükelda umbes 1cm paksusteks viiludeks.

Kui tainas on eelküpsenud ja kaunilt kuldne, siis alanda ahju temperatuur 170 kraadini.

Kalla munatäidis taignale ning säti sellele endale sobivas mustris (või täitsa suvaliselt) spargliseibid.

Küpseta veel umbes 25 minutit, kuni muna on hüübinud ning spargel kergelt pehmenenud.

Tagasi üles