Reisil viibides ei tohi sotsiaalmeedias oma puhkusepilte jagada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Reisil viibides ei tohi mingil juhul sotsiaalmeediasse puhkusepilte postitada - see võib karmilt kätte maksta.

Nimelt monitoorivad vargad väga hoolsalt teavitusi sellest, kui keegi kodunt eemal viibib. Asukohamärkimised Facebookis ja puhkusepildid Instagramis on selge märk sellest, et sinu kodu on järelvalevata ja seda võib südamerahus pahatahtlike plaanidega külastada. 

Niisiis tasuks hoolega järele mõelda, kas pead puhkusepilte jagama sõpradega tingimata selsamal hetkel, kui puhkusel viibid. Võib-olla oleks seda arukam teha pärast, kui jälle kodus tagasi oled.

Loe ka sõpradele, kellega reisil viibid, sõnad peale, et nad sind puhkusefotodel ära ei märgistaks - see on varastele samasugune infoallikas nagu su enese asukohamärgistused ja fotod Vahemere rannast.

Puhkusele siirdumise eel ära jaga oma plaane sotsiaalmeedias. Kui tahad koguda infot sihtkoha kohta, ära märgi postitusse, millal sa puhkusele minna plaanid.

Oma kodu, eriti, kui oled majaomanik, ei tasuks puhkusele siirdudes üldse täiesti järelvalveta jätta: naaber või mõni pereliige võiks käia aeg-ajalt postkasti tühjendamas ja majja niiöelda elutegevuse muljet jätamas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles