Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toitumisnõustaja salendav retsept emadepäevaks: Caesari salat lõhega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Caesari salat lõhega.
Caesari salat lõhega. Foto: Erik Orgu erakogu

Kuna ilusad ilmad on käes ja igaüks tahaks minna randa ideaalvormis, soovitab toitumisnõustaja Erik Orgu emadepäevaks toitvat salatit.

Koostisosad:

  • 60 g parmesani juustu
  • 1 tl kookosrasva
  • 30 g kurki
  • 40 g leiba
  • 70 g lõhefileed
  • 1 muna
  • 15 tl oliiviõli
  • 70 g jääsalatit

Valmistamisõpetus

Pane pann tulele ja prae lõhefilee pannil kookosrasvas keskmise kuumusega 3-4 minutit mõlemalt poolt, siis keera kuumus maha ning maitsesta soola, pipra ja tilliga.

Rösti leib ja tükelda kuubikuteks.

Tükelda jääsalat, viiluta kurk ja sega need salatiks.

Serveeri lõhe ja leib salatipadjal ning vala peale Caesari kaste.

Caesari kaste:

Sega köögikombaini või saumikseriga kõik koostisained: muna, oliiviõli, küüslauk (1 küüs muna kohta), värskelt pressitud sidrunimahl (1 sl muna kohta), worchesteri kaste (maksimaalselt 1 tl muna kohta), sinep (1 tl muna kohta), valge veini äädikas (1 tl muna kohta), anšoovise fileed (1-2 tk muna kohta), must pipar ja parmesani juust.

NB! Salatikastet tuleb tõenäoliselt rohkem, kui üheks serveeringuks vaja, kuid külmutatuna ja suletud purgis säilib ülejäänud kaste vähemalt paar päeva. Caesari salatile võiks kastet lisada ca 50-60 grammi (3-4 sl) serveeringu kohta.

Tagasi üles