Täna ei peaks ema kokkamisega vaeva nägema. Lase lapsed kööki, las nad teevad ise putru. Selleks jagab Rimi retsepti põhikooli õpilastele mõeldud konkursilt «Retsepti meistriklass». «Kannatliku maiasmoka hommikupudru autorid on Lähte Gümnaasiumi lapsed.
Retsept lastelt lastele: kannatliku maiasmoka hommikupuder
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostis:
- 100 g täistera kaerahelbeid või rukkihelbeid (kuidas kellelegi)
- 2 dl piima
- 1 suurem banaan
- 1 muna
- 1 dl 35-protsendilist rõõska koort
- sarapuupähkleid (röstitud)
- kaneeli
- soola
- jõhvikamahla kontsentraati
- meelepäraseid marju
Valmistamine
Aja piim keema, pane näpuotsaga soola ja vala sisse helbed. Hauta mõni minut madalal kuumusel ning jahuta. Koori banaan ja tükelda väiksemateks tükkideks. Eralda munakollane valgest ja vahusta tugevaks vahuks. Sega jahutatud pudru hulka banaanitükid, munakollane ja maitse järgi kaneeli. Seejärel ettevaatlikult segades munavalge. Määri portsjonivormid võiga ja tõsta valmind segu neisse. Küpseta ahjus 180° juures 30 min. Serveeri röstitud ja hakitud pähklite, meeldivate marjade (vaarikad, mustikad, jõhvikad jne) ja peale niristatud jõhvikamahla kontsentraadiga.