Soojade ilmade saabudes tekib soov millegi suvise järele. Maasikatega šokolaadi-juustukook on suvesse täpselt sobilik.
Retseptisoovitus: siidiselt kreemjas valge šokolaadi-juustukook maasikatega
Toidublogija Mari-Liis Ilover jagab enda suvise juustukoogi retsepti.
Põhi:
- 160 grammi Digestive küpsiseid
- 70 grammi võid
Täidis:
- 200 grammi valget šokolaadi
- 400 grammi (2 topsi) Gourmet Club toasooja maitsestamata kreemjuustu
- 200 m 35% koort
- 1 sl vanilliekstrakti või -suhkrut
- Poolelt sidrunilt riivitud koor
- 1 sl sidrunimahla
Kaunistuseks: maasikaid, mandlilaaste, melissilehti
Juhised:
Purusta küpsised hästi peeneks puruks. Sulata või, sega küpsisepuruga. Kata 20-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Lõika lisaks küpsetuspaberist umbes nelja sentimeetri laiune pikem lint ja vooderda sellega vormi sisekülg (võid enne vormi servad võiga määrida, nii jääb paber paremini paigale). Vala küpsisesegu vormi ja suru ühtlaselt ning tihedalt vastu põhja.
Täidise valmistamiseks sulata valge šokolaad vesivannil. Vahusta koor vanillisuhkruga üsna tugevaks vahuks. Lase valgel šokolaadil veidi jahtuda. Sega šokolaadi hulka kuhjaga supilusika suuruste törtsude kaupa kreemjuust. Iga lisamise järel sega hoolsalt läbi. Jätka, kuni kogu kreemjuust on lisatud ja segu ühtlane. Lisa vahukoor, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega täidis korralikult lusika või vispliga läbi. Ära klopi ega vahusta.
Vala täidis koogipõhjale ja tõsta kook 12 tunniks külmkappi tahenema. Kui on kiire, tee nii: tõsta kook kaheks tunniks sügavkülma ja seejärel kaheks tunniks tavalisse külmkappi. Sügavkülm kiirendab koogi tahkumist. Kaunista kook enne söömist viilutatud maasikate, kergelt röstitud mandlilaastude ja melissilehtedega. Hoia kooki külmkapis.