Fotod: Võru inimesi vaimustab kortermaja ees lokkav lillepeenar

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Võrus kortermaja ees rõõmustab elanikke ja möödakäijaid lopsakas kevadlillede peenar. Üks linnaelanik püüdis lilleilu ka pildile.

Praegu on tulpide ja nartsisside õitsemise kõrgaeg. Usinamad aiapidajad on neist ilusatest kevadlilledest loonud imelisi peenraid, ka kortermajde juurde.

Ühe sellise kortermajaesise peenra sai Võrus Kreutzwaldi tänavas pildile Tiina Hussar.

Foto: Tiina Hussar
Foto: Tiina Hussar

Naise sõnul on tegemist tõeliselt kauni aiaga, kus saab lilleilu imetleda kauem kui vaid kevadel: õitemeri laiutavat seal kogu aeg. 

Nii nagu fotodel tasub peenrasse kombineerida mitmeid kevadlilli, nii nartsisse, hüatsinte kui tulpe. Selle asemel, et lilli korrapäraselt grupeerida ja ritta seada, võiks kaaluda just sibulate läbisegi muldapistmist, nii saab tulemus märksa lõbusam. 

Kaasaegsete sibullillede sibulad tuleks pärast õitsemist ja lehtede kolletumist kindlasti üles korjata ja sügisel uuesti maha panna, muidu ei kipu nad õitsema või kaotavad esialgsed sordiomadused. Muretum saab olla vanade niiöelda talusortidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles