Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: peekonisse mässitud kanafilee kreemjuustukastmes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erakogu

Toidublogija Mari-Liis Ilover jagab retsepti, kuidas valmistada mõnusat kanafileed tavapärasest erilisemal viisil.

Kogus: kolmele-neljale

Valmistusaeg: 1 tund

Koostisosad:

  • 3 kanafileed (200 g)
  • 150 grammi peekonilõike
  • Kuivatatud punet või estragoni
  • 300 grammi brokolit (1 väike)
  • 150 ml kanapuljongit
  • 400 grammi Gourmet Club kõrvitsa-dijon sinepi kreemjuustu
  • Soola ja pipart
  • Murulauku

Juhised:

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Mässi iga kanafilee ümber peekon nii, et peekonilõikude otsad jäävad filee alla. Parem on kasutada pikki õhukesi peekonilõike. Raputa peekonisse mässitud fileedele kuivatatud punet või estragoni. Tõsta ahjuplaadile või -vormi. Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Tõsta kuumus 230 kraadini ja küpseta veel viis minutit. Seejärel võta ahjust välja ja lase enne lahtilõikamist kümme minutit seista.

Sel ajal kui kana ahjus küpseb, valmista pliidil kaste. Tükelda brokoli. Sega pannil omavahel kanapuljong ja kreemjuust. Tõsta brokoli kastmesse, lase kaste keema ja keeda kaane all kümme minutit. Maitse ja lisa vajadusel soola ning pipart. Kui soovid, et kaste oleks paksem, keeda veidi aega ilma kaaneta. Tõsta kanafileed kastmesse. Raputa enne serveerimist roale värsket hakitud murulauku. Kanafileed võid lõigata enne taldrikutesse tõstmist viiludeks.

Tagasi üles