Majaehituseks on Eestis krunti üha keerulisem kätte saada (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majaehitus.
Majaehitus. Foto: AIN PROTSIN / PM/Scanpix Baltics

Aastaga on Harjumaa elamumaade hinnad kolmandiku võrra üles hüpanud, üha enam ostetakse kallimaid krunte.

Kui 2017. aasta jaanuari algusest mai keskpaigani oli Harjumaa hoonestamata elamumaade keskmine tehinguhind 32 eurot ruutmeetri kohta, siis tänavu samal perioodil oli see juba 43 eurot- hinnatõusuks 34 protsenti!

Pindi Kinnisvara maade ja majade maakler Olav Leok selgitas, et lisaks hinnatõusule on muutunud oluliselt ka tehingute struktuur. «Varem soetati endale soodsaid krunte pigem linnast kaugemale, nüüd otsitakse hea infrastruktuuriga linnalähedasi maatükke, kuhu kohe eramut ehitama hakata, see omakorda võimendab statistilist hinnatõusu,» ütles Leok.

«Nõudlus elamumaade järgi on kasvanud korrelatsioonis korterite hinnatõusuga, sest paljudel peredel on mõistlikum uue korteri hinnaga endale hoopis hubane maja ehitada. Suuremat tungi kruntide järgi takistavad kehvapoolsed finantseerimistingimused, sest tihtipeale hoonestamata kinnistu ostuks pangad laenu ei anna või on nõuded äärmiselt ranged,» lisas Leok.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles