Rabarberi hooaeg on käes. Rabarberikoogile heaks alternatiiviks on külm müslimagustoit hapuka keedisega. Retsepti autor on Maiasmoka kohviku kondiiter Juta Pärn.
Retseptisoovitus: rabarberikeedisega müslimagustoit pokaalis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarberikeedisega müslimagustoit pokaalis
5 inimesele
Koostisained:
- 350 grammi vaarika, rabarberi, pähkli ja mandliga röstitud müslit (lisatud suhkruta)
- 50 grammi kohupiima
- 25 grammi vahukoort (35-protsendilist)
- 15 grammi suhkrut
- ½ želatiinilehte
- keedise jaoks 1-2 rabarberivart ja pisut suhkrut
- kaunistuseks hooajalisi marju
Valmistamine:
Koori ja tükelda rabarber, lisa suhkur ja keeda pehmeks. Kohupiimakreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja sulatatud paisutatud želatiinilehed.
Lao kihiti pokaali kohupiimakreem, rabarberi keedis ja müsli ning kaunista marjadega.