Pank võib «maale elama»-unistusele üllataval põhjusel kriipsu peale tõmmata (3)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:SAARE - T
PRN01:SAARE - T Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Kuigi unistus elust maal on aus, ei pruugi see paljude jaoks kunagi reaalsuseks saada, sest panga seatud tingimustele vastata on teinekord lihtsalt võimatu.

Kevad ja suvi on klassikaliselt see aeg, mil inimesed hakkavad rohkem mõtlema võimalusele seada elu sisse linnast väljaspool. Sel teel võib aga ette tulla ootamatuid takistusi, mis unistusele kriipsu peale tõmbavad. 

Sobiva kinnisvara leidmine ei ole enamasti keeruline. Keerukaks võib olukord kujuneda siis, kui asjaajamisjärjekorras jõutakse panka. «Kui ostu planeeritakse pangalaenuga, peetakse eelkõige silmas, et maja oleks elamiskõlbulik. Vastasel korral ei pruugi pank ostu finantseerida,» ütleb Lahe Kinnisvara maakler Krista Nõmm.

«On olukordi, kus pank määrab kliendile kindlad tingimused: ostu finantseeritakse ainult juhul, kui objekt ei jää linnast ehk tõmbekeskusest üle 35 kilomeetri kaugusele. Elust enesest on näide, kus seni Pärnu linnas elav lastega noor pere leidis omale aastaringseks elamiseks talu Lääneranna vallas, kuid pank pidas seda maja liialt remondimahukaks ning Pärnust liialt kaugeks asuvaks, et ostu rahastada,» räägib Nõmm. 

Niisiis tasuks juba eos valida maju, mis asuvad linnale lähedal ja ei vaja liiga palju remonti: siinkohal tuleb osata leida tasakaal remondimahu ja oma laenusaamisvõimaluste vahel. 

Et elu selles idüllilises maakohas aastaringselt ka mugavalt elatav oleks, ütleb Nõmm, et kõik infrastruktuurielemendid nagu lasteaed, koolid ja muu taoline, võiks asuda majale lähemal kui 15 kilomeetrit - siis on igapäevase elu-olu korraldamine veel kuidagi mõistuspäraselt tehtav.

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles