Auhinnatud Norra tippkokk Øyvind Mebostad jagab enda retsepti, kuidas valmistada hõrku kuningkrabi maitsevõiga.
Retseptisoovitus: Kamtšatka kuningkrabi estragoni-tsitruse võiga
Vaja läheb:
- krabi (poolitatud), 150 grammi portsjoni kohta
- 750 grammi võid
- 3 punast tšillikauna
- 4 supilusikat hakitud estragoni
- 2 pesasibulat
- 2 küüslauguküünt (peeneks hakitult)
- 1 supilusikas riivitud sidrunikoort
- 4 teelusikat sidrunimahla
- sool
Krabi võib olla külmutatud, toores või keedetud. Valige võimalusel toores krabi. Tavaliselt on krabi poolitatud, 3 jalaga ja ühe sõra ning õlaosaga. Murdke krabi lahti ja eraldage kõik osad. Kasutage tugevaid kääre ja tange. Eemaldage ka pehmed kestaosad. Teil võib minna vaja pähklitange. Lõigake suuremad kestatükid väiksemateks portsjoni suuruses tükkideks ja pange krabiliha sinna sisse tagasi. Kõige peale asetage estragoni-tsitruse või ja pange kuni kasutamiseni külma.
Serveerimiseks
Kuumutage ahi Circo Roasting funktsioonil 250 kraadini. Pange võiga krabidega plaat ahjus kõige ülemisse vahesse ja küpsetage kuni need on kenasti pruunistunud ja läbi küpsenud, umbes 10 minutit. Estragoni-tsitruse või: Pange kõik koostisained köögimikserisse. Või peab olema toatemperatuuril (kui või on kõva, pange see mõneks minutiks mikrolaineahju võimsusel 90 W). Vahustage kuni või on valge ja õhuline. Pange koonustorusse ja kandke krabitükkidele.