Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toitumisnõustaja retsept: maitsev ja tervislik kook õunte või rabarberiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erik Orgu

Proovi traditsioonilise õunakoogi asemel pisut tervislikumat versiooni. Retseptis võid õunad ka rabarberiga asendada.

Toitumisnõustaja Erik Orgu kooki on äärmiselt lihtne valmistada. Selles on palju maitset ning see on tervislik. Mustsõstardes on C-vitamiin, kõrvitsaseemnetest saab tsinki, pähklitest E-vitamiini ja süsivesikuid on tunduvalt vähem kui traditsioonilises koogis.

Koostis

  • 200 g lemmikõunu
  • 30 g mustsõstraid
  • 30 g vaarikaid
  • 30 g vahtrasiirupit või mett
  • maitse järgi jahvatatud ingverit ja kaneeli, ingveri kogus on umbes pool kaneeli kogusest

Kate

  • 40 g mandleid
  • 40 g India pähkleid
  • 40 g kõrvitsaseemneid
  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g vahtrasiirupit
  • 30 g rafineeritud kookosrasva

Valmistamisjuhend

  1. Tükelda õunad umbes 0,5 cm paksusteks tükkideks ja kuumuta potis vähese veega 5-7 minutit.
  2. Lisa mustsõstrad, vaarikad, vahtrasiirup ja maitseained, sega kõik hoolikalt läbi ning pane küpsetusvormi.
  3. Pane kõik komponendid köögikombaini ja sega 5-10 sekundit. Laota segu ühtlaselt rabarberimassile, ära väga tugevalt peale suru.
  4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 9-12 minutit või seni, kuni pealt kuldpruun.

Hea on seda kooki süüa nii, et see on eelnevalt vähemalt 3 tundi külmkapis seisnud. Head isu!

Tagasi üles