Nutiseadmed asuvad üha enam teleri teenistusse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisor.
Televiisor. Foto: Pexels / CC0 Licence

Teleri vaatamisel on suure ekraani kõrval hoogustanud mitme ekraani samaaegne kasutamine ning nutikate lahenduste kaasamine.

«TV-teenuste kasutusstatistika näitab, et suurt niinimetatud elutoatelerit kasutatakse endiselt hoogsalt, kuna koduse teleri võimalusi saab erinevate rakenduste ja seadmete abil veelgi laiendada,» ütles Elisa erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu.

Kvaliteetne heli

Kõlarid on olemas küll igal teleril, ent kaasaegsetesse õhukestesse teleritesse võimekad kõlarid paraku ei mahu. Kui soovida eriti võimsat ja korralikku filmikogemust, tasub kaaluda lisakõlarite soetamist. Mitmete tänapäeva teleritega on võimalik ühendada ka Bluetooth kõlareid, mille eeliseks on see, et kõlarit saab vajadusel toas ringi liigutada vastavalt vaataja asukohale. Korralike kõlarite lisamine teleka juurde võimaldab ka kvaliteetselt muusikat kuulata.

Nutiseadmed abiks

Mitmed poelettide vahel olevad telerid pakuvad head ühilduvust erinevate nutiseadmetega. Näiteks saab nutitelefoni või tahvelarvuti abil kontrollida oma telerit ning valida meelepäraseid seriaale-filme. 

Uuendused traditsioonilises televisioonis

Tänapäevastest tehnikaseadmetest rääkides ei saa üle ega ümber mugavatest uuendustest, mis annavad vaatajatele vabad käed oma aja planeerimiseks.

«Juba ammu ei pea telesaadete vaatamiseks kindlal kellaajal teleri ette istuma, vaid saateid saab salvestada, järel- või korduv vaadata igaühe soovile vastavalt,» ütles Hiiepuu. Väärt abimeheks on ka nutikas otsing, mille abil on võimalik kanalite üleselt filme otsida. Kui teleri ekraanil trükkimine aga liialt tüütuks kujuneb, siis saab kasutada puldi asemel otsingut nutiseadme äpist ja käivitada leitud saate või filmi suurel ekraani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles