Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: lihtne sparglisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas teha sparglitest suppi, mis tõesti väärib eriti lihtsate retseptide kategooriasse liigitamist, sest peale superkangelase on siin kõrvalosa täitmas ainult roheline sibul, seller ja laim. 

Vaja läheb:

  • 1 spl oliiviõli
  • 2 sellerivart
  • 4 suuremat rohelist sibulat
  • 1 kg valget sparglit
  • 0,5 laimi mahl
  • Paar vart rohelist sparglit serveerimiseks
  • Soola

Lõika sibul ja seller juppideks ning viska koos õli ja sutsu soolaga keskmisele kuumusele potipõhja praadima. Vahepeal sega ka ja prae umbes viis minutit, kuni kogu kraam natuke pehmem on.

Samal ajal pane keema vesi. Seda läheb vaja umbes pool liitrit.

Eemalda sparglilt puised otsad, kui tundub, et on vaja, siis koori varred ning lõika need paari sentimeetristeks juppideks.

Kui potis olev kraam juba sutsu pehmem, siis viska sparglitükid potti, kalla keev vesi peale ning lase kraamil umbes 10 minutit podiseda.

Kui spargel ka pehme on, tõsta pott tulelt ning surista ettevaatlikult saumikseriga ühtlaseks.

Pigista juurde poole laimi mahl ning maitsesta supp soolaga.

Serveerimisel tõmba rohelise spargli vartest koorimisnoaga supile õhukesed ribad ja naudi kohe (selle rohelise spargliga uhkustamise võid tegelikult ära ka jätta).

Tagasi üles