Turule jõuab tasapisi tagasi üks vastuoluline ehitusmaterjal

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kork interjööris.
Kork interjööris. Foto: VidaPress

Turule on tasapisi, aga väga kindlalt tagasi tulemas üks vahepeal täiesti unustatud ehitusmaterjal. Inimesed ei tea aga, kuidas sellesse suhtuda.

Kork on tänuväärne ehitusmaterjal, eelkõige sellepärast, et see on äärmiselt loodussõbralik, kirjutab portaal TreeHugger. 

Miks see nii hea on? See ei ohusta su tervist ja seda on väga lihtne paigaldada. Erinevalt paljudest alternatiividest see ei tolma ega jäta pärast selle kasutamist keha sügelema. Selle paigaldamiseks ei kasutata vahtu. See ei muuda oma mahtu nagu vill. See on kerge ja seda on lihtne paigaldada.

Kuid korgil on kogu loodussõbralikkuse juures, mis selle ökoinimestele nii meeldivaks teeb, ka üks miinus: selle transport. Korki toodetakse peamiselt Portugalis ja sealt veetakse seda üle maailma. See pole aga sugugi loodussõbralik. 

Kuid arvestades, et tegemist on tulekindla taaskasutatava materjaliga, mis leiab kasutust nii soojustuses kui interjööris, on kork kahtlemata suurepärane materjal, mida tasub taasavastada. Sellest veel loodussõbralikum lahendus ongi vaid taaskasutuskork.

Kas sina oled oma kodus korki kasutanud? Kus? Kuidas rahul oled?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles