Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kuuma Sitsiilia kuumad veinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Feudo Arancio veinimaja valdused.
Feudo Arancio veinimaja valdused. Foto: Feudo Arancio

Grilliõhtuks veini valides soovitab veiniajakirjanik ja sommeljee Peep Moorast uudistada ka Sitsiilia sildiga pudeleid – sealsete veinimeistrite looming on ärganud uuele elule ja liigub tõusuteel. Valged passivad suurepäraselt täiendama grillitud kala, mereandide ja köögiviljade maitset, punased sobivad liha kõrvale.

Kuumemat saart kui Sitsiilia on Euroopast raske leida. Seal Aafrika väravas kerkib igal suvel temperatuur nädalateks üle 40 plusskraadi. Vahemere suurima saare veinilugu ulatub aastatuhandete taha ja algas kreeklaste saarele asumisega. Vanad traditsioonid annavad ideaalse aluse plahvatuslikuks arenguks ja teevad Sitsiilia praegu üheks ägedamaks veinipiirkonnaks maailmas.

Märksõnad

Tagasi üles