Ilusa ilmaga on igati kohane süüa värskeid salateid ja just ühe sellise retsepti toidublogija Kadri Raig täna ka jagab.
Retseptisoovitus: suvine arbuusi-feta salat
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 3 spl kõrvitsaseemneid
- 1 punane sibul
- 0,5 laimi mahl
- 0,5 tl soola
- 800 g arbuusi
- 15 basiilikulehte
- 100 g fetat
- Paar peotäit lambasalatit
- Värskelt jahvatatud musta pipart
Pane kõrvitsaseemned keskmisel kuumusel kuivale pannile röstima, vahepeal raputa ning veendu, et miskit kõrbemaks ei läheks.
Samal ajal viiluta punane sibul nii õhukesteks viiludeks kui vähegi suudad, pigista peale laimimahl, raputa soolaga üle, mudi kõik sõrmede vahel läbi ning jäta tõmbama.
Lõika arbuus umbes 2,5 cm kuubikuteks. Lisapunktid saad selle eest, kui viitsid ka kõik seemned välja urgitseda.
Säti arbuus taldrikutele või kaussi ning sega kergelt läbi ja pudista peale feta.
Jaota järgmiseks salatile sibul, kata kõik ühtlaselt röstitud seemnetega, lisa helde käega basiilikut ning kõige peale paar keerdu musta pipart.
Söö ära!