Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus kaineks jaaniõhtuks: alkoholivaba arbuusibool (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Loetud päevade pärast saabub iidne suvepüha - aasta olulisim sündmus, mida tähistatakse sõprade seltsis, kaaslasteks rohke söök, maitsev jook ja ühiselt meisterdatud lõke. Vajad ideed soodsaks alkoholivabaks jaanijoogiks?

Maxima kommertsdirektor Kristina Mustonen jagab enda lemmikut alkoholivaba jaanijoogiretsepti, mida alati sõpradele suvepühal lauale valmistab. Selleks jaanijoogiks on alkoholivaba arbuusibool.

Kogus: 10-le

Valmistamise aeg: 15 minutit

Vaja läheb:

  • Suurem arbuus
  • 0,5 l ananassimahla
  • 0,5 l gaseeritud vett
  • Kaunistamiseks piparmündilehti

Kristina sõnul on arbuusibool tema lemmik juba seetõttu, et seda on lihtne valmistada, ei võta palju aega, näeb laual lahe välja, jätkub suuremale seltskonnale ja on taskukohane.

Tee nii:

Lõika arbuusil kaas pealt ja uurista mõlemast poolest sisu välja. Eralda sisust seemned ja blenderda seemneteta sisu. Tekkinud arbuusimahl vala koore sisse tagasi, lisa gaseeritud vesi ja mahl. Sega kõik omavahel veel kenasti läbi ja aseta külmikusse kuniks sõprade saabumiseni. Kaunista piparmündilehtedega. Mõnusat jaani!

***

Retsept avaldati esmakordselt 21.06.2018

Märksõnad

Tagasi üles