Toidublogija Kadri Raig jagab maasikahooaja puhul vegan toorkoogi retsepti. India pähklid koos värskete kodumaiste maasikatega on imehea kooslus ja maasikad on praegu nii head, et isegi suurt lisamagustamist ei ole tarvis.
Maiasmoka retseptisoovitus: suvised maasikakoogikesed
Põhi:
- 100 g mandleid
- 100 g kuivatatud musti ploome
Täidis:
- 200 g India pähkleid
- 200 g värskeid maasikaid
- 60 g kakaovõid
- 30 g agaavisiirupit
- Kaunistuseks värskeid maasikaid
Juhtnöörid
Alusta protsessi sellest, et pane India pähklid juba eelmisel õhtul likku. Või kui tõesti kiire on, siis kalla need üle kuuma veega ning leota vähemalt pool tundi.
Põhja valmistamiseks purusta mandlid mitte just väga peenikeseks pudiks. Seda on hea teha näiteks saumikseriga. Lisa neile mustad ploomid ning pulseeri need paar korda läbi nii, et saaksid segu lusikaga segades selle enam-vähem kooshoidvaks.
Suru õhuke kiht vormi(de) põhja ning jäta need täidist ootama.
Pane kakaovõi koos agaavisiirupiga sooja kohta sulama (kui on päikeseline päev, siis päike teeb töö ära. Kui mitte, siis sulata see nii madalal kuumusel, kui võimalik).
Viska maasikad blenderisse ning surista moosiks.
Seejärel nõruta pähklid nii kuivaks, kui saad ja viska need koos sulanud kakaovõiga maasikatele lisaks.
Blenderda kogu segu nii ühtlaseks, kui võimalik. Hoiatan ette, et hea blender on siin tõepoolest hädavajalik, sest viletsamad võivad lihtsalt läbi kõrbeda.
Kalla segu vormi(desse), silu pealt ühtlaseks ning tõsta vorm(id) vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Enne söömist lase koogil üles sulada ning serveeri koos värskete marjadega.