![Riis.](http://f8.pmo.ee/ZMGRE15WHe0Ki3DuILhQNKUgzPA=/1442x0/filters:focal(574x1374:1937x1930):format(webp)/nginx/o/2018/06/22/7914743t1hccea.jpg)
Pruun riis on väga lihtne toit. Kui raske saab selle keetmine olla? Kui kogemust ei ole, võib tõesti juhtuda, et see keeb kas kleepuvaks plögaks või jääb kõvaks, ehk isegi kõrbeb põhja.
Pruun riis on väga lihtne toit. Kui raske saab selle keetmine olla? Kui kogemust ei ole, võib tõesti juhtuda, et see keeb kas kleepuvaks plögaks või jääb kõvaks, ehk isegi kõrbeb põhja.
Täiusliku riisi keetmiseks saab kasutada ka spetsiaalset riisikeetjat või kiirkeetjat, kuid need on kallid seadmed, mis võtavad köögis palju ruumi. Nende võimaluste puudumisel tuleb hakkama saada tavalise keedupotiga.
Teraviljatoitude spetsialist Kelly Toups jagab Greatistis kaht lihtsat moodust pruuni riisi keetmiseks, et igal juhul parim söök valmis teha. Esimene sobib pigem õrnale terale (ka kinoale ja valgele riisile), teine jämedale terale (ka odrakruubile).
Tavaline meetod
Kõiki teravilju saab edukalt keeta tavalises keedupotis, oluline on vaid vee ja teravilja vahekord paika saada. Ühe klaasi pruuni riisi kohta on vaja 2 ja pool klaasi vett. Teised teraviljad vajavad vett kas rohkem või vähem, kõige kindlam on kontrollida koguseid pakendilt.
Kui veekogus on paigas, on edasine vaid vormistamise küsimus.
Kui kõigele vaatamata, on riis potipõhja kinni jäänud ja ära kuivanud, lisa potti paar supilusikatäit vett, keera kuumus kinni, pane kaas peale tagasi ja jäta riis viieks minutiks seisma. Lisavedelik hakkab aurama ja niisutab põhja kuivanud riisi lahti.
Pastameetod tummisema riisi keetmiseks
Suured ja vintskemad riisiterad vajavad veidi teistsugust kohtlemist ja neid võib keeta nagu pastat. Õrnemaid teravilju nõnda keeta ei saa, sest need läheks plögaks.