Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Toitumisnõustaja retseptisoovitus: söe- või ahjukartul tuunikalaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Erik Orgu erakogu

Kui sa ei soovi sel aastal tunda end ülesöömise tõttu halvasti või halvemal juhul võtta pühadega mitu kilo juurde, siis tee jaanisöögid Erik Orgu retseptide järgi.

Koostisosad:

  • 40 g toorjuustu
  • 100 g kurki
  • 25 g lambasalatit
  • 120 g tuunikala soolvees
  • 180 g kartulit
  • 2 tl extra virgin oliiviõli
  • 100 g tomatit
 

Valmistamisõpetus:

  1. Pese koorega kartul hoolikalt puhtaks, kasuta selleks nõudepesuharja. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni valmis, võid ka söekartulit teha.
  2. Senikaua ava tuunikala ja kurna võimalikult palju vedelikku välja. Haki maitseroheline ning sega toorjuustuga, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Viiluta kurk ja tomat ning sega salatirohelisega – maitsesta oliiviõli, soola, pipra ja sidrunimahlaga.
  4. Kui kartul on valmis, siis tee keskele sügav lõige või rist ja pressi külgedele nii kõvasti (kasuta pajalappi või rätikut), et kartul avaneks.
  5. Pane tuunikala-toorjuustu segu kartulisse ja serveeri salatiga.

Märksõnad

Tagasi üles