Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab jaaniks retsepti neile, kes ei soovi end sel aastal ülesöömise tõttu halvasti tunda.
Toitumisnõustaja retseptisoovitus: vürtsikas grillkana virsikusalatiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostisosad:
- 230 g virsikut
- 160 g nahata kanakintsu
- 3 tl extra virgin oliiviõli
- 95 g kurki
- 30 g jääsalatit
- 95 g tomatit
- Must pipar
- Sool
- Tšillimaitseaine
- Värske koriander
- Petersell
Valmistamisõpetus
Riivi sidrunikoor, haki koriander peeneks ja sega soola, pipra, õli ning tšillimaitseainega, eralda 1/3 marinaadi.
Marineeri kana 2/3 marinaadis õhukindlas anumas vähemalt 1 tund ja siis küpseta ajus 200 kraadi juures grill režiimil 20 minutit või grilli tulel kuni valmis. Kui kana on valmis siis sega see 1/3 marinaadiga.
Senikaua tükelda jääsalat, kurk, virsik ja tomat ning haki koriander, sega kõik salatiks, maitsesta soolaga.
Serveeri grillkana salatiga.