Uuring: puhastusvahendid kaitsevad mööblist tulenevate kemikaalide eest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regulaarne koristamine ja käte pesemine võivad vähendada kemikaalide hulka inimese organismis.
Regulaarne koristamine ja käte pesemine võivad vähendada kemikaalide hulka inimese organismis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ameerikas Columbia ülikoolis läbiviidud uuring toob ilmselt nii mõnegi koduomaniku õlgadele selgust ja kergendust.

Paljud mööblitükid meie kodudes on immutatud erinevate kemikaalidega. Üheks suurimaks «keemiatehaseks» on sealjuures diivanid ja vaibad, mille tootmisel kasutatakse tihtipeale põlemist aeglustavaid kemikaale ehk leegiaeglusteid. Teadlaste peamiseks eesmärgiks oli välja selgitada, kuidas saavad väikesed muudatused inimeste igapäeva rutiinis, nagu näiteks tihe kätepesu ja regulaarne koristamine, muuta meie tervist ja elukeskkonda.

Kuigi mõned puhastusvahendid on inimestele samamoodi kahjulikud, näitab Columbia ülikooli teadlaste uuring, et puhastusvahendite kasutamine ja tihe kätepesu võivad vähendada kahjulikke aineid meid ümbritsevas keskkonnas, vahendab dailymail.co.uk. 

Ülikooli teadlased kinnitavad, et ainuüksi käte pesemine ning regulaarne koristamine võivad vähendada organismi sattunud kemikaalide sisaldust koguni 31 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles