Aiamööblit varudes arvesta nii päikese kui vihmaga

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Simone Werner-Ney / PantherMedia / Simone Werner-Ney

Ilusate suveilmadega veedavad eestlased üha rohkem aega õues, kas siis aiatöid tehes, päikese käes mõnuledes või aiapidusid nautides. Millised on aga põhilised tooted, mida eestlased suvehooajal kõige enam koju soetavad?

Kaup24 turundusjuhi Rauno Kristjani sõnul on sel aastal aiamööbli müük tõusnud 30 protsenti võrreldes eelmise aastaga ning eestlaste poolt kõige ostetumaks tooteks on nii plastikust, punutistega, kokkupandavad kui ka puidust toolid.

«Toolide valikul tuleb silmas pidada, mis otstarbel tooli vaja on – pigem hommikukohvi nautimiseks või on soov ka aeg-ajalt korraldada suuremaid lõuna- või õhtusööke. Viimase valiku puhul on targem valida tugevama toetusega tool, mis oleks vastavuses ka laua mõõtudega,» soovitas Kristjan.

Lisaks välitingimustes kasutatavatele toolidele, jõuavad eestlaste ostukorvi sageli ka lauad. Aialaudade puhul soovitab Kristjan arvestada asukohaga, kuhu mööblit paigutada kavatsetakse. Samuti tasub mõelda lauakattele, olgu see siis vakstu või laualina, mis vihma või päikese eest kaitset pakuks.

Uustulijateks võrkkiik ja päikesevarjud

Eestlased on see kevad-suvi suurt huvi näidanud päikesevarjude vastu, mis kuumal suvepäeval jahutavat varjualust pakuvad. Eestlaste suureks lemmikuks on osutunud ka erinevad võrkkiiged, mis pakuvad nii ideaalset puhkamisvõimalust keset loodust kui ka mõnusat kohta raamatu lugemiseks.  Kõige populaarsemad on puuvillasest riidest valmistatud võrkkiiged, mille mõlemal pool otsades on köie otsad ehk kiike saab mugavalt kahe puu või posti vahele kinnitada. Võrkkiikesid on nii erineva kinnitussüsteemi, suuruse kui ka materjaliga, nii et igaüks saab vastavalt enda vajadustele sobiva valida. 

Ettenägelikud eestlased juba teavad, et kuuma päikest ei pruugi meie kliimas olla üleliia palju, millest tulenevalt varutakse ka vihmakaitseks vajalikku. «Eesti heitlikke ilmasid silmas pidades tasub kindlasti mõelda ka varikatuse soetamisele, et pikalt planeeritud aiapidu vihmase ilma pärast rikutud ei saaks,» sõnas Kristjan. Heaks alternatiiviks varikatusele on ka aiapaviljon, mis oma ülesehituselt ja välimuselt on natuke soliidsem ning sobib uhkemate pidude korraldamiseks. Varikatuse saab valida just endale sobiva laiuse ja kõrgusega, ent sealjuures tuleb silmas pidada, et katus ei sobi kasutamiseks kõikides ilmastikutingimustes ning kindlasti ei tohiks seda ka ilma järelvalveta jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles