Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kuidas valida välja kõige magusamad maasikad?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media/Scanpix

Maasikahooaeg on täies hoos ning poe- ja turuletid punased. Kuidas valida toidukorvi kõige parema maitsega maasikad?

Vali väikesed marjad

Väiksemates maasikates on tavaliselt rohkem maitset. Pahatihti kiputakse valima suuremaid marju, mis on vesisemad.

Vali kohalik mari

Kui vähegi võimalik, otsusta kohalike maasikate kasuks. Kohalikud marjad on hiljem korjatud ning värskemad. Värskelt korjatud maasikad maitsevad paremini kui tuhandeid kilomeetreid sõitnud marjad.

Vali kõige punasem maasikas

Kõige punasemad marjad on kõige küpsemad ja magusamad. Korjatud marjad enam ei küpse, mistõttu tasuks hoiduda maasikatest, mis varre ümbert valged. Katsudes peaks maasikas olema tugev, kuid mitte kõva. Hoidu pehmetest ja muljutud maasikatest.

Allikas: DailyMail

Märksõnad

Tagasi üles