Maasikahooaeg on täies hoos ning poe- ja turuletid punased. Kuidas valida toidukorvi kõige parema maitsega maasikad?
Kuidas valida välja kõige magusamad maasikad?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vali väikesed marjad
Väiksemates maasikates on tavaliselt rohkem maitset. Pahatihti kiputakse valima suuremaid marju, mis on vesisemad.
Vali kohalik mari
Kui vähegi võimalik, otsusta kohalike maasikate kasuks. Kohalikud marjad on hiljem korjatud ning värskemad. Värskelt korjatud maasikad maitsevad paremini kui tuhandeid kilomeetreid sõitnud marjad.
Vali kõige punasem maasikas
Kõige punasemad marjad on kõige küpsemad ja magusamad. Korjatud marjad enam ei küpse, mistõttu tasuks hoiduda maasikatest, mis varre ümbert valged. Katsudes peaks maasikas olema tugev, kuid mitte kõva. Hoidu pehmetest ja muljutud maasikatest.
Allikas: DailyMail