Kaubamaja ajakiri Hooaeg avaldas oma kevadises numbris kolm Roman Zaštšerinski kalatoitude retsepti - toome siinkohal teini kolmanda retsepti, milleks on lõhe kulebjaka röstitud peediga. Head katsetamist!
Roman Zaštšerinski retseptisoovitus: lõhe kulebjaka röstitud peediga
Neljale
Lõhe kulebjaka
- umbes 800 g lõhefileed
- 400 g lehttainast
- 1 munakollane
- soola
Puhasta lõhefilee, võta välja luud ja lõika portsjoniteks ning maitsesta soolaga. Lõika lehttainast kalatükkide suurused ruudud ja aseta nendele filee. Määri taigen munakollasega ja keera ümber kala. Määri pirukas ka väljast munakollasega. Raputa kergelt sJumoola peale ja küpseta 180 °C umbes 12–15 minutit.
Röstitud peet
- 2 keskmist toorest peeti
- 1 tl soola
- 2 tl suhkrut
- 1 spl köömneid
- 6 spl rafineerimata päevalilleõli
- 6 hakitud küüslauguküünt
- näpuotsaga jahvatatud musta pipart
Koori peet ja lõika sektoriteks või ratasteks. Lisa kõik komponendid peale küüslaugu ja sega korralikult läbi. Pane küpsetuspaber ahjuplaadile ja aseta peale peet. Küpseta ahjus 180 °C juures umbes 30 minutit. Lisa küüslauk ja küpseta veel 10 minutit. Samal ajal või ahju panna ka kulebjaka.
Serveeri koos hea koorekastme, aurutatud brokkoli, herneste või sidrunimahla ja oliivõli seguga.
Urvo Ugandi veinisoovitus: Bourgougne Chardonnay, Louis Jadot, Burgundia, Prantsusmaa – keskmise täidlusega, ühtlase happe ja kreemja puuviljasusega valge vein.