Kaubamaja ajakiri Hooaeg avaldas oma kevadises numbris Roman Zaštšerinski vanilje-juustukoogi retsepti. Head katsetamist!
Roman Zaštšerinski retseptisoovitus: vanilje-juustukook mustikakisselliga
Koogipõhi
- 130 g Digestive’i küpsiseid
- 40 g võid
- 1 spl fariinsuhkrut
- 1 tl jahvatatud ingverit
Purusta küpsised ja sega fariinsuhkru, ingveri ja võiga hästi läbi ning suru koogivormi põhja ühtlaseks massiks.
Juustukoogi täidis
- 600 g Philadelphia toorjuustu
- 250 g 20% hapukoort
- 100 g tuhksuhkrut
- 2 tk vaniljekauna
- 6 g lehtželatiini
Leota želatiin külmas vees. Vahusta mikseriga toorjuustjuustu ja hapukoort 3–4 minutit, kuni nad on kergelt vahus. Lõika vaniljekaunad pikkupidi katki ja eralda seemned. Pane kaunad kõrvale, lisa vaniljeseemned ja tuhksuhkur juustumassile ja vahusta veel.
Kui želatiin on sulanud, pane see väiksesse potti, lisa paar lusikat vett ja kuumuta, kuni see on sulanud. Seejärel lisa see toorjuustusegule, sega korralikult läbi, vala segu koogipõhjale ja pane vähemalt tunniks külmikusse.
Mustikakissell
- 150 g sügavkülmutatud mustikaid
- 120 g valget veini
- 100 g vett
- 150 g suhkrut
- 2 vaniljekauna (jääk juustusegust)
- 3 tk tähtaniisi
- 2 tk kaneelikoort
- 20 g maistärklist
- 5–6 spl külma vett
- 450 g sügavkülmutatud mustikaid
Pane potti väiksem osa mustikaid, valge vein, vesi, suhkur, vaniljekaun, tähtaniis ja kaneelikoor ning keeda keskmisel tulel 20 minutit. Sega maisitärklis külma veega ja lisa keevasse segusse, samal ajal pidevalt segades. Keeda vähemalt 1 minut, seejärel jahuta. Hõõru mass läbi peene sõela, lisa juurde ülejäänud mustikad ja lase seista, kuni need on sulanud ning sega veel kord läbi.
Lõika juustukook tükkideks ja serveeri mustikakisselliga.
Urvo Ugandi veinisoovitus: Satinela, Semi Dulce, Marqués de Càceres, Rioja, Hispaania – üleküpsenud troopiliste puuviljade karakteriga poolmagus valge vein.