Moskva kortermajas kontrolli alt väljunud lift loopis reisijat üles-alla (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lift Moskva kortermajas. Foto on illustratiivne.
Lift Moskva kortermajas. Foto on illustratiivne. Foto: Vladimir Fedorenko / RIA Novosti / Scanpix

Moskva tornmajas liftiga 26. korrusele sõita soovinud mees lõpetas korralike tervisekahjustustega, kui lift kontrolli alt väljus ja teda nagu kaltsunukku ringi loopis.

Nikolai, kes Moskva põhjaosas asuva tornmaja liftiga 26. korrusele sõita üritas, jäi kontrolli alt väljunud lifti lõksu, vahendab Daily Mail. Nupuvajutuse peale hakkas lift küll liikuma, aga kihutas ebatavaliselt suure kiirusega hoopis 40. ehk viimasele korrusele, kus rammis liftišahti katust.

Sellega mehe hirmuäratav liftisõit aga kahjuks ei lõppenud: pärast katuse rammimist läks lift vabalangusse ja kukkus mitukümmend korrust ehk 67 meetrit allapoole ja peatus alles 20. korruse juures. Kui Nikolai, kes oli selleks ajaks juba kõvasti raputada saanud ja selga vigastanud, et püsti ajada üritas, sööstis lift taas 40. korrusele ja rammis uuesti katust. 

Seal õnnestus mehel lifti uksed lõpuks jõuga avada ja vabadusse pääseda. 

Kui lift oleks vabalangemise ajal esimesele korrusele välja kukkunud, oleks õnnetusel võinud olla märksa kurvemad tagajärjed. Oletatakse, et avariide tarbeks liftile paigaldatud pidurdusmehhanism päästis mehe elu.

Sündmuskohale saabunud meedikute sõnul Nikolai esialgu täielikus šokis. 

«Ma tellisin lifti nagu ma seda iga päev vähemalt korra teen,» rääkis Nikolai ise, kes elabki selle maja 26. korrusel. «Esialgu oli kõik tavaline, aga kui jõudsime 20. korruseni, hakkas see üha kiiremini kihutama, peatudes alles kõige ülemise korruse katuses,» räägib mees.

Ta kirjeldab, kuidas lift teda üles ja alla pildus ning kuidas ta selga ja jalga vigastas. Teist korda 40. korrusele jõudes tundis mees, et see võib olla ta ainus pääsemisvõimalus. «Jooksin usteni, rebisin need jõuga lahti ja roomasin välja,» kirjeldab ta.

Mis õnnetuse põhjustas, pole siiani selge.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles