Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Nadja Kaarma retseptisoovitus: kerge jogurtikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Esme Kassak
Copy
Nadja Kaarma kerge jogurtikook.
Nadja Kaarma kerge jogurtikook. Foto: Sandra Urvak / Menu Kirjastus

Avaldame kerge ja suvise jogurtikoogi retsepti telekokk Nadja Kaarma vastilmunud esimesest kokaraamatust «Nadja koogid». Suvel tasub tema sõnul eelistada hapukoore, toorjuustu ja jogurtiga kooke, mille valmistamine on küpsise ja või põhjale lihtne.

KERGE JOGURTIKOOK

Põhi:

  • 150 g digestiivküpsiseid
  • 125 g toasooja võid

Täidis:

  • 900 g lahjat kohupiima
  • 500 g maitsestamata jogurtit
  • 150 g suhkrut
  • 400 ml vahukoort
  • 3 spl želatiini + 200 ml apelsinimahla
  • 500 g kompotivirsikuid
  • 250 g värskeid või külmutatud vaarikaid

Kaunistuseks:

  • 250 g ilusaid vaarikaid
  • melissilehti

Purusta küpsised ja sega toasooja võiga. Suru segu 18 x 18 cm neljakandilisse tordivormi ning pane külma. Vahusta kohupiim, jogurt, vahukoor ja suhkur. Pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma ning sulata.

Lisa kuumalt kohupiimasegule ja vala pool segust tordipõhjale. Lao peale poolikud virsikud. Sega ülejäänud kohupiimamass vaarikatega ning vala virsikutele. Aseta 2 tunniks külma. Kaunista ilusate vaarikate ja melissilehtedega. Jätkub 12 magusasõbrale.

Retsept pärineb Nadja Kaarma raamatust «Nadja koogid», mille on välja andnud Menu Kirjastus. Raamatust leiab üle neljakümne koogi ja tordi retsepti. Raamatu saateks avab koostaja Anni Arro veidi ka telekoka Nadja tausta.

Märksõnad

Tagasi üles