Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: jahutav viie minuti kurgisupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab suppi, mis ei saaks kuidagi lihtsam olla. Ainuke, mis natuke vilumust vajab, on küpsete avokaadode valimine. Hea nipp selleks on leida avokaado, mis sõrmede all juba kergelt vetrub ja siis nokitseda sealt varreosa lahti. Kui see ära tulla ei taha, siis on vili veel toores. Kui sealt paistab heleroheline viljaliha, siis on täpselt õige aeg ja kui sealt vaatab vastu midagi pruunikat, siis oled paraku juba hiljaks jäänud.  

Vaja läheb:

  • 800 g värsket kurki
  • 2 väiksemat küpset avokaadot
  • 0,5 laimi mahl
  • 1 korralik roheline sibul (need alt punased on eriti ilusad)
  • Soola
  • Kui soovid, siis kaunistuseks näiteks herneid ja koriandriõisi

Kui soovid supi kaunilt ära kaunistada, siis alusta sellest, et tõmbad kurgist koorimisnoaga pikad viilud, mille saad hiljem rulli keerata ning avokaadost saab teha näiteks kuulikesed ja sibulast õhukesed rõngad. Või kasuta oma fantaasiat ja tee täpselt sellised kaunistused nagu soovid. Või jäta need üldse tegemata. Supp maitseb ka ilma kaunistusteta hästi.

Tükelda kõik, mis kaunistusena kasutusele ei lähe jämedalt, viska blenderisse ja surista ühtlaseks.

Serveerimiseks kalla see kaussidesse ja kaunista sellega, mis enne kõrvale panid või täpselt sellega, millega ise soovid.

Tagasi üles