Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: suvine salat broilerimaksaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig jagab kauni suve puhul mõnusat salatiretsepti. Praegu tippvormis olevad maasikad annavad salatis mõnusalt magusust, mis sobib broilerimaksaga imeliselt kokku. 

Suvine salat broilerimaksaga

Portsjoneid: 2

Vaja läheb:

  • 200 g maasikaid
  • 2 tl kvaliteetset oliiviõli
  • 0,5 väiksemat sidrunit
  • 20 g india pähkleid
  • 20 g võid
  • 500 g broilerimaksa
  • 1 punane sibul
  • Sutsakas tumedat rummi (näiteks Backardi Oakheart spiced oli imeline)
  • 200 g little gem või muud meelepärast salatit

Tõsta maasikatest ilusam pool kõrvale. Ülejäänud surista saumikseriga püreeks, lisa neile õli, sidrunist pigistatud mahl ning sool-pipar ja sega kastmeks.

Samal ajal kuumuta pann ning rösti seal india pähkleid, kuni need mõnusalt pruunikad on.

Vahepeal puhasta maks kelmetest.

Tõsta pähklid pannilt kõrvale ning sulata sealsamas või ning prae selles maksa mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Kui kõik korraga pannile ära ei mahu, siis tee seda mitmes osas.

Tõsta maks kõrvale ning prae samal pannil viilutatud sibulat umbes 3 minutit, siis lisa maks pannile tagasi, kalla juurde rumm ning lase sellel ära aurata. Maitsesta kogu kraam korralikult soola ja pipraga.

Serveerimiseks sega salatilehed kastmega läbi ning tõsta need taldrikule. Lisa ülejäänud maasikad, tõsta peale maksa-sibulasegu ning kõige peale puista röstitud pähklid.

Söö kohe!

Tagasi üles