Evelin Ilves annab sügisel välja oma esimese kokaraamatu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: SCANPIX

Presidendiproua Evelin Ilves kirjutab ajakirja Eesti Naine juulinumbris, et oktoobri lõpus võib lõpuks oodata tema esimest päris oma kokaraamatut.

Oktoober on Evelin Ilvese sõnul sel aastal meie raamatutele tähtis kuu, sest Eesti on siis Helsingi raamatumessil peakülaliseks. «Mind kutsuti tegelikult raamatumessiga käsikäes käivale toidu- ja elustiilimessile tervisest ja toitumisest kõnelema, ehk ka leiba küpsetama. Aga sellegipoolest võiks ju raamatumessile oma raamatuga minna,» kirjutab ta.

Presidendiproua lubab, et tema esimesse kokaraamatusse tuleb kirju kimp kingitud maitseid, mida ta on aastate jooksul paljudest eri kultuuridest, aga ka Eesti eri paigus ringi rännates Ärma kööki kokku kogunud.

«Nõnda ongi selle suve vähesed heinakuised töistest kohustusist vabaks jäetud päevad koduste koostegemiste ja mälestuste taaselustamise päralt. Siis, kui roosid õitsevad, metsmaasikad valmivad ja esimesed kukeseened oma ninad samblast välja pistavad, tuleb raamatumeeskond neid Ärmale tervitama. Täna nad veel ei teagi, et nendeks südasuvisteks päevadeks otsin välja oma parima lauahõbeda, vanaemade kätesoojusest tulvil linad ja rätikud, tõstan õuemurule väärika söögilaua - kõik selleks, et kingitud maitsed valmis meisterdada, ilusasti söömisvalmis sättida ja siis pildile püüda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles