
Salatirullid peedipesto ja kikerhernestega.
Britt Paju
Salatirullid peedipesto ja kikerhernestega
Salatirullide valmistamiseks sobivad võimalikult suure lehega salatilised nagu Rooma salat või hoopis lehtkapsas või -peet. Katsetada võib ka värsket kapsast. Toorest peedist mõne minutiga valmis suristatud pesto on üks Britt Paju suurtest lemmikutest. See sobib ka võileivakatteks ja pasta sisse segamiseks.
5-6 suurt salatilehte (nt Rooma salat, aga sobivad ka laiemad lehtkapsalehed või harilik värske kapsas)
1 dl keedetud täisterariisi
100 g konservkikerherneid
soovi korral rediseidusid
1 sl maitsepärmi või sojakastet
Koori toores peet, porgand ja küüslauk, tükelda kergelt ja püreesta sau- või kannmikseri abil pestolaadseks kastmeks. Tõsta pestud salatilehed tööpinnale, rootsuosa pealpool. Kui roots on tugevamapoolne, tümita seda näiteks tainarulli abil pisut pehmemaks, et leht oleks rullitav. Jaga salatilehtede keskmisele osale keedetud riis, loputatud ja kurnatud kikerherned, pesto ning rediseidud ja rulli lehed võimalikult tihedalt kokku. Serveeri kohe.

Kodujuustusalat heeringaga.
Britt Paju
See on üks toite, mille järele tuleb isu eriti suvisel ajal. Salatist on eri variante, ka palju pikema koostisainete nimistuga, kuid ennekõike määravad selle isiklikud eelistused, sisetunne ja kapisisu. Toidublogijale meeldib just see retsept – lihtne, kiire ja maitsev ning boonusena hoiab pisut ka taljejoont. Kes armastab sibula maitset, võib kasutada rohelise sibula asemel punast või salatisibulat. Kergemaks eineks sobib roog hästi ka ilma värske kartulita.