Valio teatas, et toob müügile Eestis toodetud Gouda juustud, mille küpsemisaeg on tavalisest võileivajuustust pikem ja maitse tugevam.
Valio toob müügile Eestis toodetud Gouda juustud
Uude juustusarja kuuluvad Valio Gouda Red Label ja Valio Gouda Black Label. Võileivale ja näksimiseks sobiv Gouda Red küpseb kolm ja Gouda Black kaheksa kuud. Pikem küpsemisaeg tähendab ka tugevamat aroomi ja maitset, seega sobib Gouda Black pigem veini kõrvale ja toiduvalmistamiseks, näiteks salatitesse.
Valio tooterühma ja brändijuht Jana Aleksius ütles, et seni on enamik Eestis valmistatud juustusid olnud Edami tüüpi ja Gouda sarjaga soovisid nad rikastada inimeste toiduvalikut. Ta lisas, et uued juustud peaksid sobima nii igapäevasele toidulauale kui ka gurmaanidele.
Retseptiidee: Nizza salat Goudaga
200 g salatilehti
200 g rohelisi ube
3 keedetud kartulit
1 punane paprika
1 punane sibul
200 g Gouda juustu
200 g tuunikala
3 kõvaks keedetud muna
Kaunistuseks
1 dl musti oliive
Kaste
6 spl oliiviõli
2 spl balsamiäädikat
1-1,5 dl soola
musta pipart
Pese, kuivata ning rebi salat. Keeda rohelised oad soolaga poolpehmeks ning aseta külma vette jahtuma, et need värvi ei kaotaks. Jahtunud oad nõruta. Lõika paprika ja sibul õhukesteks viiludeks. Juust lõika kuubikuteks ja munad sektoriteks. Sega kõik õrnalt kokku ning aseta serveerimisnõusse. Sega oliiviõlist, äädikast ja soolast kaste ning vala salatile. Kaunista oliividega ning jahvata peale musta pipart.
Allikas: Valio