Valio toob müügile Eestis toodetud Gouda juustud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio uued Gouda juustud Gouda Red Label ja Gouda Black Label.
Valio uued Gouda juustud Gouda Red Label ja Gouda Black Label. Foto: Valio

Valio teatas, et toob müügile Eestis toodetud Gouda juustud, mille küpsemisaeg on tavalisest võileivajuustust pikem ja maitse tugevam.

Uude juustusarja kuuluvad Valio Gouda Red Label ja Valio Gouda Black Label. Võileivale ja näksimiseks sobiv Gouda Red küpseb kolm ja Gouda Black kaheksa kuud. Pikem küpsemisaeg tähendab ka tugevamat aroomi ja maitset, seega sobib Gouda Black pigem veini kõrvale ja toiduvalmistamiseks, näiteks salatitesse.

Valio tooterühma ja brändijuht Jana Aleksius ütles, et seni on enamik Eestis valmistatud juustusid olnud Edami tüüpi ja Gouda sarjaga soovisid nad rikastada inimeste toiduvalikut. Ta lisas, et uued juustud peaksid sobima nii igapäevasele toidulauale kui ka gurmaanidele.

Retseptiidee: Nizza salat Goudaga

200 g salatilehti

200 g rohelisi ube

3 keedetud kartulit

1 punane paprika

1 punane sibul

200 g Gouda juustu

200 g tuunikala

3 kõvaks keedetud muna

Kaunistuseks

1 dl musti oliive

Kaste

6 spl oliiviõli

2 spl balsamiäädikat

1-1,5 dl soola

musta pipart

Pese, kuivata ning rebi salat. Keeda rohelised oad soolaga poolpehmeks ning aseta külma vette jahtuma, et need värvi ei kaotaks. Jahtunud oad nõruta. Lõika paprika ja sibul õhukesteks viiludeks. Juust lõika kuubikuteks ja munad sektoriteks. Sega kõik õrnalt kokku ning aseta serveerimisnõusse. Sega oliiviõlist, äädikast ja soolast kaste ning vala salatile. Kaunista oliividega ning jahvata peale musta pipart.

Allikas: Valio

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles