Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Rasvasele toidule lisa vürtsi!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Teadlased väidavad, et vürtsid nagu kurkum ja kaneel hoiavad eemale rasvarikka toidu negatiivsed mõjud.

USA Penni ülikooli kaasprofessori Sheila Westi sõnul kaasneb tavaliselt rasvase toidu söömisega triglütseriidide taseme tõus veres. Kui see juhtub liiga sageli või triglütseriidide tase tõuseb liiga kõrgeks, suureneb südamehaiguste tekke risk, vahendab teadus.err.ee.

Ajakirjas Journal of Nutrition avaldatud artiklist selgub, et antioksüdandid, mille hulka vürtsid kuuluvad, omavad olulist rolli oksüdatiivse stressi ja seeläbi krooniliste haiguste vähendamises.

Professor Westi uurimuses leidsid teadlased, et kui lisada rasvasele toidule erinevaid maitseaineid, nagu rosmariin, pune, kaneel, kurkum, must pipar, nelk, küüslaugupulber ja paprika, on pärast söömist triglütseriidide taseme tõus 30 protsenti väiksem kui sarnase, aga vürtsivaba toidu puhul.

Tagasi üles