Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Auruga saab maitsvama jõuluprae

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marit Stepanova
Copy
Artikli foto
Foto: Corbis / Scanpix

Viimasel ajal soovitavad paljud kokad jõuluprae valmistada auruga, kuna see teeb ribid krõbedaks ja mahlaseks.


Elukutseliste kokkade sõnul ei saa nad enam ilma auruahjudeta hakkamagi, sest eelnevalt aurutatud liha kamar paisub ning muutub ahjus krõbedaks ja teeb toidu isuäratavamaks, vahendab

Ht.no

.



Meisterkokk Harald Osa lisab veel, et näiteks lambaliha ja kalkun saavad mahlase maitse vaid eelnevalt aurutades, kohe praeahju pannes kipuvad nad kuivaks minema.



Kuna aurutamine aitab hoida liha mahlasena, jäävad sellesse ka vitamiinid ja mineraalid ning lihale ei ole vaja lisada nii palju rasvainet.



Kodumasinatetootja Electrolux on näinud inimeste suurenenud huvi auruahjude vastu ning on lisanud neile ka lisafunktsioone, mis teeb võimalikuks sellega ka pitsat küpsetada ja toitu üles soojendada.



Suurima eelisena võib välja tuua aurumasina kiiruse, mis sooja õhu ja auru abil aitab hoida toitu tervisliku ja mahlasena.

Märksõnad

Tagasi üles