Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kogenud piparkoogiküpsetaja nipid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pildil Tartu kutsehariduskeskuse pagaroõpilaste valmistatud piparkoogid.
Pildil Tartu kutsehariduskeskuse pagaroõpilaste valmistatud piparkoogid. Foto: Sille Annuk.

Maitsvate glasuuritud piparkookide tegemisel on abiks mõned lihtsad nipid.

Kui tainas kipub rullides kinni jääma, tuleb jahuga määrida nii lauda (korduvalt) kui ka rulli, samuti võib sellist tainast rullida klaaspudeliga, kirjutab Õhtuleht.

Kui piparkoogid kipuvad ahjus liialt kerkima, tasub ahjuust sagedamini lahti teha ning piparkooke pajakindaga patsutada.

Glasuuri tehes tuleb tuhksuhkrut julgelt lisada, tavaliselt isegi rohkem, kui retseptis ette nähtud on – valmis glasuur peaks konsistentsilt paksu hapukoort meenutama.

Kilekotiga saab väga peenikese glasuurijoone, kui lõikad kilekotti augu mitte otse, vaid väikese nurga all.

Märksõnad

Tagasi üles