Tarretisenapsvõi võib pidada pidustuste asendamatuks osaks ning valides poeriiulitelt erinevat sorti tarretisi ja maitseviinasid, võib igaüks lõpuks oma lemmiku leida.
Jõuluvärvides tarretisenaps: värisev päkapikk
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
* 2 pakki maasika- või vaarikatarretist
* 3 dl keedetud vett
* 2 dl jääkülma vett
* 1/2 l viina
* kergelt vahustatud kreemi
Lase vesi keema, lisa 2 pakki tarretist ning sega kuni želatiin on täielikult sulanud.
Sega viin veega, lisa see tarretisele ja sega hoolikalt. Vedelikku pitsidesse valades jäta ruumi ka kreemile.
Ära unusta enne tarretise pitsidesse või plasttopsidesse valamist sinna pisut rasvainet piserada, sest nii on seda külalistel lihtsam võtta ning see ei jäta napsile mingisugust maitset.
Pitsid ei tohiks olla väga suured, pigem peaks naps ühe korraga suhu ära mahtuma.
Allikas: www.vg.no