Jäätis teeb inimesed õnnelikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs tehtud uuring leidis, et toidud, nagu jäätis, viinamarjad ja pitsa teevad inimese õnnelikuks, paremini mäletatakse aga tervislikku toitu, näiteks brokolit ja apelsine.


Uuringus paluti 240-l noorel järjestada 62 toiduainet, võtteks aluseks õnnetunde, maitse ja  mõnu, vahendab

NRK

.



Kui õnnelikuks tegevate toiduainete tabeli eesotsas olid jäätis, šokolaad, kook, viinamarjad ja pitsa, siis tabeli lõppu jäid tofu, soja, avokaado ja lõhe.



Lisaks küpsistele said maitse eest kõige enam punkte samad toiduained, mis pakkusid inimestele kõige suuremat õnnetunnet, tabeli lõpus olid samuti samad asjad, lisandus vaid lillkapsas.



Kõige mõnusamaks pidasid noored aga šokolaadi, jäätist, viinamarju, spagette, makarone, õunu ja apelsine, tervislikuks aga brokolit, õunu, apelsine, porgandeid, viinamarju ja virsikut.



Kõige lõpuks anti neile korraldus keerata lehte ja kirjutada sinna kõik toiduained, mida nad nimekirjast mäletavad. Selgus, et suurem osa mäletas paremini just tervislikke toiduaineid, mitte neid, mis seostusid suurema õnnetundega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles