Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2018/07/20/10952413t1h8a7b.jpg)
Põhja-Eesti rannik on tihedalt kaetud väikeettevõtjatega, kes toodavad kohalikust toorainest ja rahvusköögist inspireeritud toitu. Noppisime välja mõned põnevad Põhja-Eesti toidukohad, kust tasub suvistel rännakutel läbi astuda, ja selgitasime Põhja-Eesti kohaliku toiduvõrgustiku abil, kuidas maitseb Põhja-Eesti
«Paekivi oma mineraalidega annab siinsele toidule omamoodi karge maitse,» räägib Põhja-Eesti kohaliku toiduvõrgustiku eestvedaja Eha Paas. Paekivi mõjutab mulda, jõesängide põhjas vee-elustikku ja põhjavee kaudu kõiki Põhja-Eesti taimi ja loomi.