Põhja-Eesti rannik on tihedalt kaetud väikeettevõtjatega, kes toodavad kohalikust toorainest ja rahvusköögist inspireeritud toitu. Noppisime välja mõned põnevad Põhja-Eesti toidukohad, kust tasub suvistel rännakutel läbi astuda, ja selgitasime Põhja-Eesti kohaliku toiduvõrgustiku abil, kuidas maitseb Põhja-Eesti
Tellijale
Põhja-Eesti mõisade ja villade karged maitsed
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Paekivi oma mineraalidega annab siinsele toidule omamoodi karge maitse,» räägib Põhja-Eesti kohaliku toiduvõrgustiku eestvedaja Eha Paas. Paekivi mõjutab mulda, jõesängide põhjas vee-elustikku ja põhjavee kaudu kõiki Põhja-Eesti taimi ja loomi.